V přízemí a suterénu domu se nachází restaurace s typicky českou kuchyní. Výčep, otevřená kuchyň a prosklené tanky s plzeňským pivem dotvářejí atmosféru pravé české restaurace, která nabízí poctivá česká jídla.
Šéfkuchař v maximální míře nakupuje čerstvé suroviny od nejlepších regionálních dodavatelů. Všechna jídla zde připravují a dochucují tak, aby byla vhodná pro každodenní stravování.
Hotelovým hostům je k dispozici kompletní jídelní lístek restaurace. Snídaně jsou součástí ubytování a podávají se denně od 8:00 do 10:00 hodin.

Kvalita surovin a výsledná chuť jsou nejdůležitější. Jídlo tu navíc v maximální míře připravují způsobem, který nepoškozuje prostředí, což je v souladu s myšlenkou hnutí Slow Food, ke kterému se restaurace hrdě hlásí.
Lokál je jednou ze základních koncepcí skupiny restaurací Ambiente, jejímž cílem je nabízet svým hostům v tematicky specifických podnicích stálý vysoký kvalitativní standard.